Rulada de mere cu aluat foietaj

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Feb 2012 | 7961 vizualizari

 

Initial s-a vrut a fi placinta dar pana la urma a iesit rulada.....hihihi........a fost tare buuuuuuuuuuuuuna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1galbenus
  • mac
  • Pentru decor
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de mere cu aluat foietaj:

Lasam aluatul la dezghetat. Curatam merele de coaja, indepartam cotoarele, le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul. La final adaugam scortisoara, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecam bine

Desfacem  foaia de aluat pe masa infainata si cu ajutorul sucitorului o intindem putin. La unul din capetele foii punem cateva linguri generoase de mere, dupa care rulam iar punem mere si iar rulam ....Am facut asta de trei ori. Din cantitatea de mere pe care am avut-o mi-au iesit 2 rulade sanatoase.....hihihi. Crestam ruladele usor din loc in loc(cat o felie), ungem cu galbenus, presaram cu mac si apoi le asezam pe fiecare in parte in cate o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la foc iar cand este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii) scoatem, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si apoi feliem.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de mere cu aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:44

ce bine arata

DIANA B 1

23.02.2012, 12:59

Asa tarziu ??? io am primit-o pe mail , din secolul trecut

ela 1

29.02.2012, 21:53

cum de am ratat-o??? vreau si eu daca tot te-ai apucat sa faci dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere